Hagyományőrzés és átadás

Hagyományőrzés – roma hagyományőrzés
Olyan kulturális események, programok, fórumok, kulturális és egyéb előadások, kiállítások, események szervezése, lebonyolítása, amelyek közelebb hozzák a roma kultúrát a fiatalok, a többségi társadalom tagjai számára.

Leírás: A roma művészet (képző- és iparművészet) remekei kerülnek bemutatásra, elősegítve a roma hagyományőrzés erősítését, a roma kultúra közvetítését a résztvevők számára. Sajnos nem mindenhol – különösen vidéken – kapnak lehetőséget a helyi vagy vendég művészek arra, hogy bemutathassák munkáikat, művészetüket.

Célunk a roma érdekvédelem erősítése és egyfajta kulturális diskurzus megindítása, akár nem roma lakosok bevonásával is. Mindez járásunkban különös jelentőséggel bír, hiszen a vonatkozó célcsoport tagjai (ti. roma lakosság) meglehetősen magas számban képviseltetik magukat a térségben. Fontos továbbá, hogy képesek legyenek kiállni jogaikért, illetve ismerjék meg azokat a hivatalos fórumokat, ahova tudnak fordulni az őket ért esetleges jogsérelmek bekövetkezése esetén.

A Roma Kultúra napja, illetve más kiemelt események keretében is valósítanánk meg zenés, táncos előadásokat a roma kultúra népszerűsítése szellemében. Célunk, hogy minél több fellépővel valósuljanak meg ezek az események. Minél többen tudják megmutatni magukat a közönség előtt egyfajta művészeti „Ki mit tud” keretében. Mindezzel abszolút élővé, átélhetővé tudnánk tenni a kultúrát mind a résztvevők, mind pedig a fellépők szempontjából.


1. alkalom

2018.10.10.

2. alkalom 

2019.02.14.

3.alkalom

2019.02.15.

4.alkalom

2019.02.25.

Font Resize
Contrast